ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پارادوکس قیمت باتری و خودروهای برقی| چین برای برقی سازی200میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است آسیا و اقیانوسیه

پارادوکس قیمت باتری و خودروهای برقی| چین برای برقی سازی200میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز |
براساس پیش بینی ها تا سال 2026 قیمت باتری خودروهای برقی حدود 50 درصد کاهش خواهد یافت، در چنین شرایطی سرمایه گذاری در تولید باتری یک پارادوکس خواهد بود.
به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، رابطه میان فناوری باتری خودروهای الکتریکی، قیمت باتری، استراتژی های سرمایه گذاری و انتظارات مصرف کننده در گذار حمل و نقل پاک پیچده است.
تحقیقات و پیش بینی اخیر شرکت گلدمن ساچس حاکی از آن است که قیمت باتری خودروهای برقی تا سال 2026 حدود 50 درصد کاهش خواهد یافت. این کاهش قیمت ناشی از پیشرفت فناوری است که منجربه افزایش چگالی انرژی و کاهش هزینه های «فلزات سبز» مانند لیتیوم و کبالت می شود.
در سال 2022 میلیادی میانگین قیمت جهانی باتری 153 دلار در هر کیلووات ساعت بود، انتظار می رود تا پایان سال میلادی جاری قیمت باتری در هر کیلووات ساعت به 111 دلار کاهش و در سال 2026 به 80 دلار در هر کیلووات ساعت برسد. پیشتر به دلیل کاهش نرخ باتری خودروهای برقی اشاره داشتیم؛ فناوری جدید باتری برای وسایل نقلیه پاک سبب تولید نسل نوین باتری با 30 درصد چگالی انرژی بالاتر و کاهش نسبی قیمت موادنایاب در عرضه ذخیره کننده های انرژی ارزان جدید بسیار موثر بوده است.
این پیشرفت فناوری سبب حذف طراحی سلول، پک و ماژول های باتری شده؛ بنابراین باتری های نسل نو با کاهش هزینه تولید منجربه صرفه جویی هزینه و افزایش ظرفیت انرژی شده است. باتری های لیتیومی که بر بازار تسلط دارند، با موادشیمایی مبتنی بر نیکل 60 درصد از سهم بازار، باتری های لیتیوم فرو فسفات یا همان ال اف پی 35 تا 40 درصد بازار را در اختیار دارند. انتظار می رود که باتری های جامد به دلیل پتانسیل آن ها برای چگالی انرژی بالاتر و بهبود ایمنی در آینده صنعت خودرو را متحول کنند؛ ولی در حال حاضر باتری های جامد برای تیراژ انبوه در دنیا مصرف نمی شوند.
صنعت باتری بین المللی با چالش های عدیده مانند؛ زمان توسعه طولانی و نیروی کار ماهر مواجه است البته حدود 80 درصد از بازار توسط 5 شرکت در دنیا کنترل می شود. این شرکت ها با سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه چالش های مهمی را برای تازه واردان این صنعت ایجاد کردند.
در اینجا باید اشاره داشت که پیش بینی کاهش قیمت باتری تا سال 2026 به میزان قابل توجهی تاثیر بر افت قیمت خودروهای برقی خواهد داشت. صنایع خودروسازی انتظار دارند از سال 2023 به بعد برابری هزینه خودروهای برقی با خودروهای موتور احتراق داخلی بسیار رقابتی شود. علیرغم این مساله تقاضای فعلی برای خرید خودروهای برقی ناشی از نگرانی های مشتریان و رقابت های ژئوپلیتیک میان شرق و غرب؛ همچنان وابستگی خودروهای برقی به یارانه های دولتی را افزایش می دهد. نکته قابل توجه اینجاست که در کشورهای غربی مصرف کنندگانی که کاهش قیمت بیشتری را برای خودروهای برقی پیش بینی می کنند، فعلا منتظر ارزانی این محصولات هستند.
کاهش قیمت باتری خبر خوبی است؟ افت نرخ باتری فرصت ها و چالش های عدیده ای را برای سرمایه گذاران جهت تولید ایجاد می کند، همانطور که پیشتر اشاره شد قیمت خودروهای الکتریکی با خودروهای احتراق داخلی رقابت خواهد کرد؛ در چنین شرایطی بازار باتری گسترش و فرصت رشد برای تولیدکنندگان فراهم می شود. البته کاهش قیمت ها می تواند چالش های سودآوری ایجاد کند، شاید کاهش هزینه ها با کاهش معادل در هزینه های تولید یا افزایش حجم فروش تطابق داشته باشد.
نرخ بازده برای کارخانه های باتری می تواند براساس جغرافیا تولید، مدت زمان پروژه و استراتژی درآمد متفاوت باشد، سرمایه گذاران باید ارزیابی کنند که آیا درآمدهای بلندمدت هزینه سرمایه اولیه و ریسک های مربتط را توجیه می کند یا خیر. نوآوری های مداوم در فناوری باتری می تواند مزیت رقابت ایجاد کند و در طول زمان سبب بهبود شود. این پیشرفت ها مستلزم سرمایه گذاری مستمر در تحقیق و توسعه است. مشوق های و یارانه های دولتی برای حمایت از صنعت تولید باتری بسیار مهم است و به جبران خطرات مالی مرتبط با کاهش قیمت ها کمک می کند.
در حال حاضر 59 درصد طرح های ساخت کارخانه باتری در اروپا به حالت تعلیق یا تاخیر درآمده است، زیرا این کارخانه ها توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاران ندارد.
آینده باتری در صنعت خودرو چگونه خواهد بود؟ تداوم روند کاهش قیمت باتری، آینده بازار خودروهای الکتریکی را براساس فاکتورهای حمایتی دولت، صرفه جویی در مقیاس، در دسترس بودن مواد حیاتی و تمایل مصرف کنندگان به پذیرش فناوری های جدید شکل خواهد گرفت. مقرراتی مانند آنچه که توسط اتحادیه اروپا وضع شده است؛ با هدف تضمین تولید باتری از نظر زیست محیطی پایدار و از نظر اخلاقی مسئولانه است. بنابراین افزایش تولید برای تامین تقاضای فزاینده خودروهای برقی بسیار مهم است.
تمایل مشتریان به استفاده از خودروهای الکتریکی تحت تاثیر قیمت مقرون به صرفه، زیرساخت شارژ و مزایایی زیست محیطی افزایش می یابد. درحالی که کاهش قیمت باتری این خودروها در آینده که سبب رقابت با محصولات احتراق داخلی می شود، می توان این موضوع را خبر خوب برای مشتریان معرفی کرد. اما اکثر مشتریان نسبت هزینه ها و زیرساخت ها همچنان نگرانی دارند، البته افزایش فرهنگ مصرف و رشد آگاهی از پیشرفت تکنولوژی و صرفه جویی در مقیاس می تواند این نگرانی را در طول زمان کاهش دهد.
تولید انبوه باتری های لیتیوم یونی نیازمند دانش و تجارب فراوان است؛ زیرا جزئیات بسیار کوچک می تواند به طور قابل توجهی در نتیجه تولید اثر گذار باشد. تفاوت میان دست یابی به ساخت نمونه موفق با تولید انبوه بسیار متفاوت است. متخصصین این صنعت معتقد هستند که تصاویر و ویدیوهای تولید باتری ساده به نظر می رسد، اما تولید باتری و کسب تجربه در این صنعت سال ها زمان نیاز دارد.
پیچیدگی تولید باتری و خودرو برقی براساس برآوردها دولت چین 200 میلیارد دلار برای توسعه حمل و نقل برقی طی 20 سال سرمایه گذاری کرده است، پس انتظار انتقال دانش فنی یا تکنولوژی از چین به هر کشور دیگری دست نیافتنی است. اما خرید باتری از چین دشوار نیست، زیرا سازندگان چینی زیر ظرفیت تولید در حال فعالیت بوده و به دنبال مشتریان جدید هستند.
شرکت های فناوری برای خلق نوآوری و پیشرفت فرآیند پیچیده ای را طی می کنند، به همین دلیل کارشناسان صنعت خودرو اعتقاد دارند شرکت های مانند نورث ولت هزینه های قابل توجهی در سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های تولید توام با آزمون و خطا انجام دادند. شرکت نامبرده با نقشه راه خیره کننده در تلاش برای متقاعد کردن خودروسازان بزرگ اروپایی جهت سرمایه گذاری بود، اما طولی نکشید که این شرکت با میلیاردها دلار بدهی مجبور به تعلیق نیرو و تغییر برنامه های توسعه توام با مدیریت شد.
موفقیت صنعت و بازار حمل و نقل برقی بستگی به نحوه تدوین استراتژی های کلان ملی یک کشور توام با مقررات موثر، تولید در مقیاس، زنجیره تامین آماده و پذیرش مشتریان از محصول جدید را دارد. گذار به برقی سازی فرصت های قابل توجهی را برای کاهش انتشار کربن و تقویت شیوه های مصرف انرژی پایدار ارائه می دهد، اما نیازمند تلاش های هماهنگ در بین ذینفعان صنایع و دولت برای پرداختن به پویایی زنجیره تامین و انتظارات مصرف کننده است. افزایش تولید خودرو برقی ارزان مطمئنا به تولید باتری مقرون به صرفه بستگی دارد. تولید باتری ارزان قیمت نیاز به جذب سرمایه گذاری دارد و کاهش نرخ باتری معنای کاهش سود برای سرمایه گذاری را دارد. شاید بتوان گفت که سرمایه گذاری در تولید باتری یک پارادوکس است، ولی یک بن بست نیست. به بیانی بهتر بدون حمایت دولتی از اکو سیستم تولید خودرو الکتریکی در کشورهای بدون تجربه سبب تحمیل هزینه های سنگین می شود.
تولید خودروهای برقی و باتری های پیشرفته آن بسیار پیچیده و نیازمند تجربه فنی پیشرفته در طراحی قطعات و یکپارچه سازی سیستم ها است. مهندسان با نوآوری های فنی هیجان زده می شوند، در حالی که سرمایه گذاران به بازده مالی بالقوه محصولات چشم دوخته اند. موفقیت در صنعت حمل و نقل برقی مستلزم درک واقعیت های فناوری در جذب سرمایه گذاری استراتژیک است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1229010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تا چندسال پیش فوتبال مان را با کره و ژاپن مقایسه می کردیم؛ چندسال بعد باید با اردن و تاجیکستان مقایسه کنیم

شرایط غزه مانند ژاپن پس‌ از بمب هسته‌ای‌ است

راهکار مانچینی برای نجات عربستان از بحران – رسانه7 | اخبار ورزشی

راهکار مانچینی برای نجات عربستان از بحران

(تصاویر) بهترین راننده‌های اروپا وارد تهران شدند

مرموش مصری، پدیده فوتبال اروپا؛ از فرانکفورت تا بزرگ‌ترین باشگاه‌های دنیا

مقاومت، گفتمان مشترک نخبگان اروپا و ایران

نمایشگاه هنری مشترک ایران و چین افتتاح شد/ گام‌هایی برای ایجاد تمدن جهانی از مسیر جاده ابریشم

روسیه و چین در روزهای سخت ایران کجا هستند؟

در این نقاط بدن تزریق بوتاکس ممنوع است!

وضعیت برانکو در چین بحرانی شد

رایزنی پارلمانی بروجردی در پکن/ آماده‌ایم از ظرفیت چین در صنعت نفت کشور استفاده کنیم

ابتکار منطقه‌ای برای کمک به افغانستان

طالبان با افغانی‌های معتاد چه می‌کند؟

پشت پرده بازی دوگانه دولت آمریکا با ابزار آتش بس/ دولت بایدن تغییر شکل خاورمیانه را دنبال می کند

چگونه رژیم‌صهیونیستی نابود می‌شود؟ | فرهیختگان آنلاین

یاوه گویی آمریکا درباره ایران | هریس پا فراتر از اختیاراتش گذاشت

دلار 90 هزار تومان می‌شود؟!

حمایت‌های آمریکا از رژیم‌ صهیونیستی برای نسل‌ها لگه ننگی برای این کشور خواهد بود

باراک اوباما در تور انتخاباتی پنسیلوانیا: "صداقت و مسئولیت‌پذیری باید به سیاست آمریکا بازگردد چیزی که ترامپ نابود کرده است"+فیلم

انتخابات درباره پرونده‌های قانونی ترامپ تصمیم گیری می‌کند‌

بیت کوین در آستانه ثبت طولانی‌ترین دوره رکود پس از هاوینگ

راهکارهایی طلایی برای مبتلایان به سرطان پستان

داسیلوا: آمریکا در امور داخلی ما دخالت می‌کند

مجارستان: ناتو می توانست مانع جنگ اوکراین شود

موافقت آمریکا با فروش تسلیحات به این دو کشور

خلیلزاد: فرصت گفتگو با طالبان در همان ابتدای جنگ از دست رفت

بازار داغ مواد مخدر و صحنه‌های آخرالزمانی در «پورتلندِ» آمریکا

شمار دکل‌های حفاری آمریکا افزایش یافت

الخلیفی: اگر با قالب جدید جام باشگاه‌های جهان مشکل دارید، شرکت نکنید!

آیا جدایی اکوسیستم‌های فناوری چین و آمریکا عملی است؟ / چند شاخه شدن علم در دنیای بهم تنیده شده

تشکیلات خودگردان: دولت آمریکا مسئول نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط رژیم صهیونیستی است

دیدار در میانه بحران

صدای واحد ما در نبرد اراده‌ها

دروغ‌های گزاف

سفر پیش روی پادشاه انگلیس به استرالیا؛ طرح دوباره جمهوری خواهی

آخرین وضعیت بازارها؛ بورس زنده شد

سقف برداشت از حساب بانکی اشخاص محجور زیاد شد

عراق خواستار آتش بس فوری در لبنان شد

اختلاف آمریکایی – صهیونی در مواجه با مرجعیت عراق / قرابت مرجعیت عراق و جبهه مقاومت که دیده نمی شد

عراقچی فردا به عراق می‌رود

اقدام وقیحانه رسانه‌های صهیونیستی ضد آیت الله سیستانی ماهیت رژیم اشغالگر قدس را عیان کرد

خودرو ایرانی از اسپانیا سر درآورد | کدام خودروهای ایرانی به کدام کشورها صادر می شوند؟

همه آنچه باید درباره کره جنوبی بدانیم/ ساختار حکومتی، فرهنگ، زبان و مذهب در کره جنوبی

8 بانک ناتراز در کشور داریم

برخورد با سایت هایی که اینماد ندارند

بانک های ناتراز منحل می شوند؟

گردشگری، راهی برای توسعه پایدار و عدالت اقتصادی

برپایی پاویون ایران در نمایشگاه «عرب هلث 2025»

کوکوریا: در آن صحنه پنالتی جلوی آلمان خودم را خراب کردم